sint joris live 2021 2

Wat is event fotografie en wat kost een fotograaf? | Evido Academy

Uren, weken en soms wel maanden aan voorbereiding voor dat ene moment: het evenement dat jij gepland hebt (of heen gaat). Voor veel mensen zijn dit momenten die ze nooit meer willen vergeten. Of het nou een concert van je favoriete artiest is of de launch van een nieuw product van jou organisatie. Graag wil je je deze momenten herinneren en ze delen met de buitenwereld. En dat gaat natuurlijk het beste met foto’s.

Eventfotografie

Bij elk evenement zijn ze er, maar soms zie je ze helemaal niet: fotografen. Geruisloos gaan ze door de menigte om de beste sfeerimpressies vast te leggen. Ze zien dingen die anders onopgemerkt waren gebleven. En dat terwijl jij staat te genieten van het moment, en pas later op internet je foto tegen komt.

Zowel voor een organisatie als voor een bezoeker zijn foto’s van evenementen heel belangrijk. Voor sfeerimpressies, reclame of persoonlijk gebruik. En dan heb je natuurlijk ook nog ‘pics or it didn’t happen’: jij wilt laten zien dat jij er bij was! En daar zorgt een event fotograaf voor.

Fotografie door Evido

Bij Evido snappen we het belang van goede foto’s. Onze fotografen zijn altijd aanwezig op het juiste moment. Ze hebben een scherp oog voor het perfecte plaatje en leggen de focus precies waar jij hem wilt hebben. En het mooiste van alles; je zult haast niet doorhebben dat ze er zijn. Onze fotografieninja’s zijn snel en onzichtbaar.

Elk festival heeft zijn eigen unique selling point. Wij zorgen dat deze duidelijk naar voren komt, maar leveren ook een wisselend beeld. Zo combineren we portretten met wide- en mediumshots om de sfeer van het evenement perfect weer te geven.

Het resultaat

Tijdens een event schieten onze fotografen ontzettend veel foto’s. Deze selecteren we achteraf zelf. Zo krijg jij alleen de allerbeste foto’s in handen en blijven de net-nietjes bij ons. Daarnaast bewerken wij uiteraard de foto’s. Dit doen we met zelfgemaakte LUTs (Look Up Tables). Dit zijn templates van kleuren die we over de foto schuiven om ze zo aantrekkelijker te maken. Deze maken we op maat en bijpassend bij het event.

Kosten

Een fotograaf kun je al vanaf 440,- inhuren. De werkzaamheden bestaan dan uit een halve dag fotograferen en halve dag nabewerken. Gemiddeld is een young-professional 8 uur aanwezig en 6 uur bezig met nabewerken. Dat komt neer op een prijs van 770,-. Prijzen kunnen verschillen afhankelijk van de vraag.

Dus ben jij benieuwd wat onze foto-ninja’s voor jouw evenement kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Pinterest
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Aanmelden.

Na het aanmelden ontvang je de case en kun je jouw werk gaan creëren.