Evido-Academy-Young-Professional-Setting

Tien tips om het beste uit jouw video te halen

Het maken van een video is heel leuk, maar waar moet je op letten? We got you covered! Met deze tien tips van onze video experts wordt jouw video sowieso fantastisch.

De juiste hoeveelheid tekst

Tekst kan een video veel kracht bijzetten, maar het kan je video ook volledig verpesten. Te veel tekst maakt een video langdradig en saai. Zorg daarom dat je er niet te veel van gebruikt. Om te voorkomen dat je helemaal het too much is, kun je het beste je tekst van tevoren uitschrijven en timen met je telefoon. Zo weet je precies hoe lang de spreker aan het woord is en zal je spreektijd niet zo snel anders uitvallen dan verwacht.

Korte zinnen

Dat kan korter! Houd de concentratie van de kijker vast door korte zinnen te gebruiken. Je wilt namelijk dat mensen je video afkijken. Met een half gekeken video bereik jij niet je gewenste resultaat. Met het halveren van zinnen wel. Een kort-pittige tekst is dan ook key.

De perfecte locatie

Get a room! Leuk, maar welke is geschikt? Bij het opnemen van een video is de juiste omgeving belangrijk. Kies een plek dit past bij je product of service. Promoot je wandelschoenen? Ga dan de buitenlucht in. Door de juiste omgeving te kiezen, spreek je de doelgroep sneller aan. Let hierbij ook op geluid. De ruimte waarin de video wordt opgenomen, moet zo stil mogelijk zijn om vervelende achtergrondgeluiden te voorkomen.

Een vliegende start

Bereid de opname van een video goed voor. Wat wil je zeggen en wat heb je nodig? Ga alles na. Voorkom onaangename verrassingen door precies na te gaan wat jij wilt. Zo zorg jij voor een opnamedag die perfect verloopt.

Neem de tijd 

Haastige spoed is zelden goed. Zo is het ook voor het maken van een video. Maak daarom genoeg tijd vrij voor het voorbereiden én opnemen. Wanneer de video met haast gemaakt is, zal je dat ook terugzien in het eindresultaat.

Budget

Hoeveel mag het maken van een video kosten? Stel van tevoren je budget vast. Door dat vooraf te doen, kun je de juiste hulpmiddelen uitkiezen voor de juiste prijs. Zo schrik je achteraf niet van het totale kostenplaatje. Besteed je het maken van een video uit aan een extern bedrijf? Overleg dan je wensen en zij zullen je vertellen wat dat bij hun kost. Eventueel kun je elementen weglaten of toevoegen die passen bij jouw budget.

Kies de juiste doelgroep

Het is belangrijk dat je weet voor wie jouw video bedoeld is. Doe onderzoek naar de interesses van je doelgroep en gebruik deze in je video. Hierdoor trek je de juiste klanten aan en worden jouw producten of diensten sneller afgenomen.

Bedenk je concept

Het is slim om vooraf te bedenken hoe jouw video eruit moet zien en welke elementen deze moet bevatten. Oftewel, bedenk een concept. Dit kan de verhaallijn zijn of de aspecten van jouw bedrijf die jij uit wilt lichten. Hierdoor bereikt jouw video het gewenste resultaat en is het voor de maker van de video duidelijk wat er van de video wordt verwacht. Zo mis je niks wat belangrijk is!

Stel doelen

Stel het doel van jouw video vast. Is het voor naamsbekendheid, of wil je graag je verkoop stimuleren? Dit zijn twee verschillende dingen, maar ze kunnen een grote invloed hebben op de uitkomst en het effect van de video. Zorg daarnaast dat jij je doel duidelijk communiceert naar de maker. Die helpt jou om te scoren!

Publiceren, maar waar?

Je video is klaar om te publiceren. Plaats je het maar gewoon overal, of kies je voor een bepaald platform? Dat hangt af van jouw doelgroep. Een jong publiek kom je niet zo snel tegen op Facebook. Als je de platform(en) hebt gekozen, bepaal je ook nog de datum en tijd. Wil je deze aankondigen met een post of wil je deze een verrassing laten? Daar moet allemaal over nagedacht worden.

Meer tips óf een helpende hand nodig? Neem contact met ons op!

Pinterest
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Aanmelden.

Na het aanmelden ontvang je de case en kun je jouw werk gaan creëren.