Webbouwer aan het werk

Dit is het antwoord op al jouw vragen!

We snappen dat je graag wilt weten hoe het maken van jouw video te werk gaat. Daarom geven wij hier antwoord op jullie meestgestelde vragen.

Hoe lang duurt het voordat een video klaar is?

De tijd die nodig is om een video te maken, ligt aan de grootte van het project. Normaalgesproken plannen we de opleverdatum een aantal weken na de laatste opnamedag. Wil je graag je video voor een bepaalde datum hebben? Laat het ons weten!. Dan houden we daar natuurlijk rekening mee. Licht ons wel van tevoren even in, want hoe meer we weten, hoe meer wij voor jou kunnen betekenen.

Wat kost een video? 

Tsja, wat kost een auto? Dat hangt af van een aantal factoren. De grootte van het project heeft invloed op het kostenplaatje. Ook het gebruik van animaties of ondertiteling heeft invloed op de prijs. Video is maatwerk, dus we bespreken graag vrijblijvend jouw wensen en komen daarna met een passende offerte. Om toch een beetje antwoord te geven op jouw vraag; de startprijs voor een ‘simpele’ video is vanaf €400.

Hoe worden de video’s aangeleverd?

Voor de aanlevering van video’s gebruiken wij WeTransfer. De link wordt direct via WeTransfer verstuurd of toegevoegd aan een mail. Let wel op: standaard verloopt de downloadlink na 4 weken.

Worden er reiskosten in rekening gebracht?

Omdat we landelijk werken, kunnen we de reiskosten niet in de prijs verwerken. Voor de reiskosten hanteren we een tarief van €0,26 per kilometer, die worden berekend vanuit ons adres in Eindhoven.

Kan de film achteraf nog aangepast worden?

Dat kan zeker! We werken altijd met een feedback-ronde. We willen je vragen om zoveel mogelijk feedback te verzamelen om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook hierbij geldt: hoe beter we jouw wens van te voren bespreken, hoe minder aanpassingen er nodig zullen zijn.

Filmen jullie ook met drones?

Ja, we filmen ook met drones. Beelden vanuit de lucht geven je video een extra dimensie. Echter is het niet op elke locatie mogelijk om te vliegen. Dat kunnen we van te voren bespreken.

Kunnen jullie ook slow-motion opnames maken?

Dat doen we ook graag! Wanneer dit passend is voor de video maken we slow-motion beelden. Met de apparatuur die we in huis hebben, kunnen we tot 240 fps schieten. Dat betekent dat we het beeld tot wel tien keer kunnen vertragen.

Voor welk kanaal is mijn video geschikt?

De video’s die we maken, zijn geschikt voor elk kanaal. Het is wel zo dat de ratio, resolutie en kwaliteit per kanaal kunnen verschillen. Ook ondertiteling is bij sommige kanalen belangrijker dan bij anderen. Bespreek daarom van tevoren op welk kanaal jij je video wilt plaatsen.

Is de muziek in de video rechtenvrij? 

De muziek die we gebruiken is rechtenvrij. Dat wil zeggen dat de video zonder bijkomende kosten overal gedeeld kan worden.

Kan er een voice-over toegevoegd worden aan de video?

Wanneer er een voice-over nodig is, kunnen wij dat er onder zetten. Er is een ruime keuze uit verschillende stemmen in verschillende talen. Samen kijken we naar de stem die het beste bij jouw video past.

Met hoeveel mensen komen jullie filmen? 

Dat hangt er vanaf hoeveel dingen er tegelijk gedaan moet worden. Voor een video met alleen sfeerbeeld zonder geluid komt er vaak één iemand langs. Wanneer er ook geluid moet worden opgenomen, komen we met twee personen. Mocht er nog meer mankracht nodig zijn (denk aan licht of regie), kan het zijn dat we met meer collega’s komen.

Kunnen er meerdere video’s op een dag opgenomen worden?

Het is natuurlijk voordelig om zoveel mogelijk beelden op één dag op te nemen. Vaak is dat ook mogelijk. Verschillende locaties, beschikbaarheid en daglicht kunnen dit beïnvloeden.

Heb je nog meer vragen? Neem contact met ons op en we beantwoorden ze graag!

Pinterest
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Aanmelden.

Na het aanmelden ontvang je de case en kun je jouw werk gaan creëren.